De sleutel tot efficiënte en veilige woningtoegang in extramurale zorg

house-1407562_640.jpg

Veilige woningtoegang is een punt van zorg in de extramurale zorg. Nu cliënten steeds vaker zelf een toegangsoplossing kiezen is het hek van de dam. Ik neem jullie mee langs de uitdagingen waar zorgorganisaties en zorgverleners in het hele land tegen aanlopen die net zo herkenbaar als frustrerend zijn. En tot slot bied ik natuurlijk ook een werkbaar en veilig alternatief.

Uitdaging: de weg vinden in een woud van sleutelkluisjes

Als zorgverlener word je per dag geconfronteerd met minstens 10 verschillende codes, systemen en verroeste klepjes. Dit is niet alleen inefficiënt, het is ook niet veilig. De cliënt verandert een eenmaal ingestelde code nauwelijks, dus iedereen die de code eens heeft gekregen kan binnen blijven komen. Zonder toezicht.

Uitdaging: de cliënt overtuigen een veilige toegangsoplossing te nemen

Als cliënten zelf het volledige bedrag van hun woningtoegangsoplossing zelf moeten ophoesten, kiezen deze in 80% van de gevallen eerder voor een oplossing van € 40,- bij de bouwmarkt dan dat ze € 350,- betalen voor een veilige SKG gekeurde sleuteloplossing van een gerenommeerde leverancier. Neem het ze eens kwalijk.

Uitdaging: een uniforme manier van werken voor zorgverleners behouden

Bij cliënt 1 en 4 gebruik je een van de sleutels aan de sleutelbos. 2, 3 en 5 hebben elk een andere code van een sleutelkluis, bij nummer 6 bel je aan en bij nummer 7 (of was het 5?) ligt de sleutel onder de mat. Wil je als zorginstelling een uniforme, efficiënte manier van werken bieden, dan ontkom je niet aan het aanbieden van doordachte, uniform toegepaste toegangsoplossing. Bij voorkeur één waar de cliënt schappelijk aan bijdraagt.

Uitdaging: de juiste toegangsoplossing voor je organisatie selecteren

Laten we maar direct het argument nemen waar het meestal op neerkomt: de financiering. Ga je kopen of leasen? Een kleine organisatie zonder groeiambities en met diepe zakken kan kiezen voor de aanschaf van een vaste analoge kluisoplossing. In andere gevallen is het beter om te kiezen voor een veilig modulair toegangssysteem met een abonnementsstructuur per gebruiker. Ook om een deel van de kosten te kunnen verhalen op de cliënt.

De oplossing: toegang via de smartphone – security is key

Zintouch woningtoegang is een beheersbare, veilige toegangsoplossing via de smartphone. Als zorgverlener krijg je toegang via een app op je telefoon. Cliënten houden de controle over wie wanneer binnen mag en laten dit centraal vastleggen bij de zorgorganisatie. Bovendien kunnen cliënten en zorgverleners zien wie op welk moment binnen is geweest.

Doordat cliënten zelf de controle houden over wie toegang krijgt, weten ze waar ze voor betalen. De kosten die je als organisatie zelf aan het systeem hebt, verdienen zich terug door de verbeterde efficiëntie. En het werkt ook nog eens lekkerder. Lees er hier meer over Woningtoegang via het Zintouch platform.

Roel Snel