Medicatiebegeleiding.png

Medicatiebegeleiding

Verkeerd medicijngebruik voorkomen door automatische monitoring

Iedereen die wel eens medicijnen heeft gebruikt, zal het herkennen. Heb ik ze nou wel of niet ingenomen? Een foutje is zo gemaakt, zeker als iemand meerdere geneesmiddelen gebruikt. Dat is een serieus probleem; jaarlijks belanden tienduizenden mensen in het ziekenhuis als gevolg van verkeerd medicijngebruik. Een deel van die gevallen is makkelijk te voorkomen met automatische monitoring.

Zintouch medicatiebegeleiding werkt heel eenvoudig, via hetzelfde apparaat dat cliënten voor hun mobiele personenalarmering gebruiken. Op vooraf ingestelde tijden krijgen ze hierop een herinnering te horen. Daarna kunnen ze met één druk op de knop bevestigen dat ze de boodschap ontvangen hebben.

Als zorgverlener kun je op het Zintouch platform de tijdstippen voor inname invoeren (tot 6 tijdstippen per cliënt per dag) en het medicijngebruik van cliënten monitoren. Wordt een medicatieherinnering niet door een cliënt bevestigd, ook niet na meerdere keren herhalen? Dan gaat er automatisch een e-mail naar diens contactpersonen en/of de zorgcentrale, zodat die actie kunnen ondernemen. Ook toont het platform de status van alle afgespeelde reminders over de laatste 10 dagen, zodat je trends in het medicijngebruik van cliënten kunt signaleren.

bg-light.png

Hoe werkt medicatiebegeleiding?

 
info-medicatieherinnering.png

1. Instellen
Tijdstippen invoeren op het Zintouch platform

2. Herinnering
Cliënt krijgt op ingestelde tijd tot 3 keer toe een boodschap

3. Bevestiging
Cliënt bevestigt via SOS-knop en neemt medicatie in

4. Geen bevestiging door gebruiker?
Boodschap wordt na 4 minuten nogmaals 3 keer herhaald

5. Nog geen bevestiging?
E-mailbericht naar contactpersonen

Daarom Zintouch medicatiebegeleiding

 
kader-rond-white.png

Op afstand zien of cliënt medicatie heeft ingenomen

kader-rond-white.png

Cliënt bevestigt met één druk op de knop

kader-rond-white.png

Automatisch bericht naar contactpersonen bij negeren herinnering

bg-light.png

Medicatiebegeleiding combineren met andere zorgoplossingen

Naast medicatiebegeleiding biedt Zintouch nog meer slimme zorgoplossingen. Dankzij de modulaire opzet van ons platform kan iedere cliënt deze oplossingen eenvoudig combineren tot één zorgpakket op maat. Terwijl professionele zorgverleners alles makkelijk kunnen beheren en monitoren.

combinatie-medicatieherinnering.png
 

Interesse in Zintouch medicatiebegeleiding?

Wil je een demoversie van ons platform bekijken? Een offerte ontvangen? Persoonlijk kennismaken? Neem vooral contact met ons op!

bg-light.png